graaf-jan-logo-wit

Trefpunt voor iedereen!

Grand Café ‘Graaf Jan’ is gevestigd op de begane grond in Sassembourg. De naam is gekozen omdat de nieuwe eetgelegenheid is gevestigd aan de Jan van Brabant weg. Deze Graaf Jan was getrouwd met Jacoba van Beieren. Daarnaast is een Burcht (Nederlandse naam van Bourg) vaak in eigendom van een graaf. Tot slot is Jan de Nederlandse vertaling van John wat een mooie bijkomstigheid is.

En Grain maakte het nieuwe logo.

Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Het logo is de eerste kennismaking van gasten en klanten met je onderneming. Daarom denken we goed na voordat we aan de slag gaan met het ontwerpen van een logo of beeldmerk. Wij besteden veel aandacht aan de gedachte achter een naam  en de eigen ideeën van de opdrachtgever. Op deze manier komen we altijd tot een uniek, op maat ontworpen logo en bijbehorende huisstijl.

Voor dit logo hebben we gekeken naar de geschiedenis van Hertog Jan van Brabant. Gebruik van een leeuw lag voor de hand, het wapen van de graaf. Maar: te simpel… Heraldiek is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Schilden en banieren in uiteenlopende vormen. De combinatie van deze elementen met een wijnglas en de letters GJ leverden uiteindelijke een sterk gestileerd beeldmerk op voor Grand-Café Graaf Jan… 

Kees-Jan Geerkens

Grafisch vormgever

Logo ontwerp Grand-Café Graaf Jan Sassenheim in oranje en bruin
Logo ontwerp Grand-Café Graaf Jan Sassenheim in wit en oranje op een bruine achtergrond

Meer weten? Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek!