Aan de andere kant, de klant: Esther den Hertog van Bloemencorso Bollenstreek

Bloemencorso Bollenstreek

Esther den Hertog is bestuurslid Communicatie Bloemencorso Bollenstreek. We spraken haar over dit mooie evenement, wat ook dit jaar helaas geen doorgang kan vinden. We hopen op betere tijden, zodat we weer kunnen genieten van de prachtige bloemen en gezelligheid.

Het Bloemencorso Bollenstreek is een groot, jaarlijks evenement waar (normaalgesproken) veel mensen op af komen. Kunt u beschrijven wat voor evenement dit is?

”Bloemencorso Bollenstreek is het grootse lentefeest van Nederland. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht afleggen. Vrolijke muziek en spannend entertainment maakt het bloemencorso tot een beleving voor alle zintuigen.”

Er is veel aandacht voor de Bollenstreek tijdens het evenement. Wat is het belang van het Bloemencorso voor de regio?

”Het Bloemencorso Bollenstreek zorgt voor verbinding tussen de verschillende bollendorpen van bloemenbadplaats Noordwijk, via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Heemstede naar bloemenstad Haarlem. Er zijn ruim 1500 vrijwilligers actief bij het corso met een variatie tussen een uurtje per jaar of wel tien uur per week jaarrond. Tijdens de week van het lentefeest trekken vele duizenden bezoekers naar de streek die komen kijken naar het spektakel. Samen met de bloeiende velden en de bloemententoonstelling Keukenhof vormt het corso de gouden driehoek: een visitekaartje van het Nederlandse exportproduct de bolbloem.”

Dit jaar is er, net als vorig jaar, geen prachtige optocht met al die mensen langs de kant. Is het lastig om te schakelen, ook op het gebied van communicatie?

”Ja natuurlijk is dat lastig, want het wij zijn goed in het op de weg zetten van een evenement dat 42 kilometers moet rijden. En dat valt nu weg. Maar wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om op zoek te gaan naar de essentie van het Bloemencorso. Waarom worden mensen nou zo blij van wat wij doen. Het antwoord daarop ligt verscholen in dat wat onze founding father al wist: voorjaarbloemen brengen een boodschap van hoop met zich mee. Het draait om vrolijkheid, blijheid, geur en kleur. En die essentie hebben wij in onze alternatieve programma tot uitdrukking gebracht.”

Hoe heeft u Grain als projectmanager van printmedia-uitingen ervaren?

”Wij vinden in Grain een hele fijne flexibele partner. Een vrijwilligersorganisatie is grillig, in beschikbaarheid, in actiemomenten, in hectiek en in grote stiltes. Grain kan hier goed mee omgaan en helpt ook bij het plannen van komende acties.”

Zou u Grain aanbevelen als grafische partner bij grote projecten of evenementen?

”Jazeker. Grain denkt mee, zoekt de beste oplossingen, is wendbaar en levert de afgesproken kwaliteit.”

Als het vorig jaar weer gevierd mag worden ‘in het oude normaal’, waar kijkt u dan het meest naar uit?

”Naar alle blije gezichten langs de kant van de weg!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *