Hoe drukwerkbegeleiding kostenbesparend kan zijn

drukwerkbegeleiding

Bij lang niet al het drukwerk heb je een drukwerkbegeleider nodig. Maar bij het complexere en meer kwalitatievere drukwerk, is drukwerkbegeleiding van groot belang. In grote lijnen zorgt het ervoor dat het drukwerk dat geproduceerd wordt van hoge kwaliteit is en voldoet aan alle specificaties die worden vastgelegd door een drukkerij. Veel bedrijven zijn geneigd om de drukwerkbegeleider over te slaan en het in eigen beheer te organiseren om zo kosten te besparen. Toch komen veel bedrijven er later (en somste laat) achter dat zij duurder uit zijn. Simpelweg doordat het proces hen veel meer (kostbare) tijd kost dan gewenst, er niet efficient geschakeld wordt en er ook nog eens voor onnodig dure toepassingen wordt gekozen. Kortom; een drukwerkbegeleider zorgt, zeker bij de grotere drukwerkprojecten, al vrij snel voor een kostenreductie.

Vermindering foutmarge

Een drukwerkbegeleider voorkomt onnodig afval en herdrukken. Wanneer er geen drukwerkbegeleiding is, kunnen er gemakkelijk fouten worden gemaakt in het ontwerp of in de drukspecificaties. Door in een vroeg stadium een drukwerkbegeleider te betrekken kunnen dit soort zaken al snel in de kiem gesmoord worden.

Optimaliseren van het ontwerp

Het met een technisch oog beoordelen van het ontwerp valt ook onder drukwerkbegeleiding. Een goed ontwerp kan de productiekosten aanzienlijk verlagen en de kwaliteit van het drukwerk verbeteren. Het herpositioneren van elementen, vergroten van de leestekens en zelfs het kleurgebruik; het zijn esthetische aanpassingen die allemaal invloed hebben op de manier waarop de klant informatie tot zich neemt. Naast esthetische aanpassingen zijn er ook technische aanpassingen die de kosten aanzienlijk omlaag kunnen brengen. Denk aan het reduceren van loze ruimte, snijverliezen, etc.

Besparing op drukkosten

Hij kwam stiekem hierboven al voorbij maar een drukwerkbegeleider kan je geld besparen.  Een begeleider kan je namelijk adviseren op het gebied van papiersoorten, papierdiktes en afwerking waardoor je gehele project zomaar velen honderden euro’s goedkoper wordt. Daarnaast kan er door middel van begeleiding afspraken worden gemaakt over levering en verzending van het drukwerk. Hierdoor kan er bespaard worden op transport en kunnen er afspraken worden gemaakt over eventuele additionele kortingen.

Tijdsbesparing

Tijdsbesparing is misschien wel het meest onderschatte onderdeel waarop bespaard kan worden. Alle ondernemers en werknemers zijn druk. Druk met hun dagelijkse bezigheden en verantwoordelijkheden. Drukwerk is in veel gevallen een secundaire taak die bij iemand in de schoot wordt geworpen. Als de begeleiding ontbreekt, kan het zijn dat het drukproces langer duurt en er meer tijd aan moet worden besteed. En die tijd is kostbaar. Door drukwerkbegeleiding toe te passen, kunnen problemen en fouten snel worden doorzien, wat kan leiden tot een snellere voltooiing van het drukwerk. Dit wordt helemaal essentieel als er deadlines gehaald moeten worden.

Hoewel het weinig met kostenbesparing te maken heeft kan de drukker adviezen geven over druktechnieken, nieuwe toepassingen (QR codes / Augmented Reality) en de afwerking. Dit komt het eindresultaat natuurlijk ten goede. Daarnaast is de drukwerkbegeleider hét contactpunt voor al jouw vragen. Iets dat in de praktijk als erg prettig kan worden ervaren.

Ben jij op zoek naar een ervaren drukwerkbegeleider? Neem dan contact met ons op! Gerrit ondersteunt je graag tijdens jouw drukwerkprojecten en kan ook het ontwerp uit handen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *