Kansen genoeg!

Iedereen ervaart de huidige periode als een ‘bizar’ tijdvak. Een virus dat rondwaart wat ons allen gevoelsmatig heel erg belemmert, maar ook een maatschappelijke onrust die -als we niet oppassen- zorgt voor polarisatie. Het ontstaan van twee tegenoverliggende kampen, die met alle middelen proberen elkaar te overtuigen van een gelijk. Op z’n minst elkaar overschreeuwen en wegzetten als onnozel en onwetend.

Niet doen! Denk in kansen, probeer het goede in elkaar aan te wakkeren en richt de blik naar voren!

In de toekomst namelijk gaat het gebeuren. Het verleden ligt achter ons, is geweest. Daar -in dat verleden- is de winst niet meer te halen, die winst ligt in het verschiet.

Heel vreemd dus dat mensen die een verandering nastreven (in doen en denken) steeds maar blijven wijzen op fouten en aangedaan onrecht uit het verleden. Verspilde lucht en energie, in mijn ogen.

Het verleden heeft gemaakt waar we nu zijn, heeft ook gezorgd voor het omdenken en dus ook voor het beoogde keerpunt. Dus laten we ‘het nu’ gebruiken als vertrekpunt en laat het verleden voor wat is en was! Een oude wijsheid is hier van toepassing: “elke fout is oud!”

De toekomst begint vandaag

Denken in kansen, in mogelijkheden. Wij, in de communicatiesector hebben daar een belangrijke rol. Het zorgen voor een stuwende overdracht van informatie (meningen, kennis, nieuws, commercie).

De huidige tijd biedt namelijk ook onwijs veel kansen, maar dan moeten we wél naar de toekomst leren kijken en het verleden laten rusten. Dát is namelijk geweest, de toekomst begint vandaag!

Mobiel werken, meer online communicatie, elkaar ruimte geven, flexibele werkplekken en –uren maar ook de mix & match van communicatievormen (online en offline). Het zijn zomaar wat voorbeelden die we nu ervaren hebben en benut kunnen worden. Dus….kom op!

Ben je het met ons eens? Neem eens contact op wij denken graag mee over de kansen in de toekomst, want uiteindelijk zijn we daar nu al naar onderweg.

Besef: resultaten uit het verleden (goed of fout) doen er niet meer toe in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *